Volvo reservdelar – fixa själv

Nu har det hänt igen, jag har varit och köpt en ny Volvo! Alltså inte en ny-ny Volvo utan en begagnad Volvo fast en ny för mig, ja ni fattar. Alla som mekat med Volvo vet att det är billigt med Volvo reservdelar. Det är ju faktiskt en av anledningarna till att jag faktiskt håller mig till äldre Volvo. Det är ju ändå rätt fantastiskt att det fortfarande går att få tag i Volvo reservdelar till bilar från 90-talet. Jag har ägt säkert 30 gamla Volvo bilar genom åren och har mekat med gud vet hur många. Jag har byggt om och byggt till mängder åt kompisar och till mig själv som jag sedan har sålt.

Reservdelar Volvo A-traktor

Denna bilen är en gammal 945 som jag ska ha som ett a-traktor projekt. Jag ska inte kapa den som man var tvungen att göra förr i tiden, nu har det kommit en ny regel som gör att du inte behöver kapa den och bygga ett flak. Det är mycket lättare att bygga en a-traktor enligt de nya reglerna. Det jag ska göra är att sätta in ett H-regg som gör att bilen bara kan komma upp i max 33 kilometer i timmen och sedan saktar den automatisk ner själv. Det kan vara lite meckigt med att få h-regget att funka men har testat på ett antal bilar nu så det ska nog gå. Sedan måste jag svetsa igen dörrarna bak för de ska inte kunna gå att öppna för då går inte bilen igenom reggbesiktningen.

Volvo 945 A-traktor

Att bygga om en Volvo 945 till en a-traktor är ganska enkelt. Som jag skrev innan så kan det vara h-regget som krånglar för det har jag varit med om tidigare men då var det faktiskt fabriksfel så jag bara skickade tillbaka det och fick ett nytt på Posten två dagar senare och det gick mycket bättre. Sedan är det reggbesiktning som gäller och det brukar inte vara något  problem om man har gjort enligt beskrivningarna.