Lediga lägenheter på Gärdet

Med endast en vecka kvar tills flytten till Gärdet i Stockholm bär av tar jag mig en stunds tid för reflektion. Det har gått så himla fort alltsammans, dels att jag ens hittade en lägenhet, dels även att inflyttningsdatum kom så pass snabbt efter kontraktskrivandet. Jag har gått från att drömma om ett nytt hem till att faktiskt hitta det och packa ner mitt gamla liv på 3 veckor och jag känner mig så glad och förväntansfull. Att hitta lediga lägenheter på Gärdet vet vi alla inte är den lättaste uppgiften, men med lite tur och engagemang är allting möjligt.

Först till kvarn i stället för kösystem

Det är många fastighetsbolag som använder sig av kösystem, i vilket man oftast behöver stå i i en väldig massa år för att över huvud taget ens ha en chans till att få en lägenhet. Men vad jag fick nys om och testade på vart en annan väg att gå. Det finns nämligen de fastighetsägare som inte använder sig utav kösystem och i stället har en ”först till kvarn” metod. Det finns även fastighetsägare som använder sig av ett system som slumpmässigt väljer ut vem av de intresserade som blir den som får lägenheten. Det som fungerade för mig vart det första alternativet, att vara först till kvarn.

Notiser så fort det publiceras nya lediga lägenheter

Jag hittade en samlingssida för många av dessa hyresbolag som inte använder sig av kösystem. Den här sidan uppdaterades kontinuerligt hela tiden och så fort det publicerades en ledig lägenhet på Gärdet, fick jag en notis skickat till mig varpå jag var tvungen att kasta mig in för att snabbt skicka intresseanmälan. Jag skall vara ärlig att säga att det tog några gånger innan det gick vägen, men en dag lyckades jag äntligen vara den första i kön. Nu sitter jag här och skall snart få tillgång till min nya lägenhet med förstahandskontrakt på Gärdet och ingen är gladare än jag just nu.