Det är ändå något visst med äkta läder eller hur

Jag har sysslat med rollspel och cosplay under ganska så många år nu med stor glädje och framgång. För er som inte vet kan jag berätta att cosplay, förenklat uttryckt innebär att man klär sig i fantasy eller historiska utstyrslar och helt enkelt ”leker” medeltid eller var nu din karaktär kommer i från. Star Wars och Star Trek har sina följare, men för mig är det historisk tid som gäller. I över 20 år har jag rest runt på marknader och sålt egenproducerade saker, allt från halsband och armband till läderskor och tunikor. Jag började med det billigaste jag kunde hitta, för att ens ha råd att leva ut mina drömmar, men nuförtiden använder jag det bästa jag kan hitta och dit hör äkta läderband och riktigt ylletyg.

En dröm att kunna leva ut sin dröm

Jag vet att jag är oerhört lyckligt lottad som kan leva som jag gör, resa runt på medeltids marknader och liknande och sälja mina egna varor. Sen jag hittade läderband i olika färger och utförande i metervara har det blivit ännu bättre. Med äkta läderremmar runt benkläder eller underarmarna så ser både jag och mina kunder betydligt bättre ut. Och känslan av läderband mot huden jämfört med syntet material går inte ens att beskriva. En stor del av mina saker utgörs av enklare smycken gjorda av bland annat snäckor och djurben, och det både ser och känns bättre med en tunn naturfärgad läderrem. Nästa steg blir att lära mig enkelt silversmide, sedan kommer vänner och likasinnade utsmyckas med tidstypiska hängen i snygga läderband.