Frisör i Göteborg

Jag bara måste berätta en gång när jag var på besök hos en frisör i Göteborg. Det är inte så jätteofta som jag faktiskt går till frisören och det har egentligen två orsaker, en är att jag nog är alldeles för snål då jag inte har någon direkt frisyr. Jag har haft långt hår för det mesta genom tiderna och det kräver inte så mycket omsorg mer än att man är rädd om det när det är nytvättat och att man inte fönar och borstar det i onödan. Mitt hår behöver inpackningar allt som oftast och jag lägger hellre pengarna på det än på att gå till frisören. Den andra orsaken till uteblivna frisör besök är för att jag aldrig blir riktigt nöjd när jag har varit där. Jag har nog aldrig upplevt hos någon frisör att dom har lyssnat ordentligt på vad JAG vill, utan klipper så som dom själva tycker är snyggt.

Frisör som var elev

En period så klippte jag mig regelbundet hos min frisör i Göteborg för då hade jag, tro det eller ej, en riktig frisyr. Det var lite längre fram för det vill jag alltid ha för att få behålla långhårskänslan, och ganska så uppklippt därbak. En del vill kalla det pagefrisyr men det var alltid det sista jag ville att frisören skulle tro att jag ville ha. En pagefrisyr är helt rakklippt och ser väldigt ordentligt ut men jag ville ha olika längder på klippningen så att frisyren inte ser nyklippt ut, vilket är bland det värsta jag vet. Hur som helst så gick jag till samma salong jag hade gått till i ett par år och varit ganska nöjd efter besöken, inte helt utan hyfsat nöjd. Nu fick jag en elev som skulle klippa mig, det var helt ok för mig för det blev billigare då men lite nervös var jag allt. Hon tog god tid på sig att lyssna in hur jag ville ha det och efter nästan dubbelt så lång tid som det brukar ta så var hon färdig. Resultatet var det bästa jag någonsin har fått hos en frisör!! Kontentan av detta borde bli att de som är nybörjare inte har några förutfattade meningar utan kan ta in kundens beskrivning utan att se något ”klart” framför sig. Toppen toppen med elever!